duminică, 24 mai 2009

VIENA AUSTRIA


Astazi, multi ani dupa distugerea din AL Doilea Razboi Mondial, Viena s-a modificat in multe feluri. Odata, metropola unui mare imperiu, dar si natiuni, Viena este astazi capitala unei Austrii mici si neutre. Au ramas, insa, importanta orasului in dialogul Est – Vest si statutul sau in relatiile internationale.

Viena e cunoscuta lumii, printre multe altele, si datorita castelelor Schonbrunn si Belvedere, muzeelor, a Filarmonicii din Viena, a Corului Baietilor din Viena, balurilor si concertelor de la Opera, a binecunoscutului parc de distractii Prater, a Catedralei Sfantului Stefan si asa mai departe.

A descrie un vienez tipic este mai mult decat dificil. In general se spune ca sunt toleranti si fermecatori. Poate sunt politicosi mai mult decat este necesar, dar un lucru e sigur si comun tuturor vienezilor: injura si se plang despre Dumnezeu si Creatie, prefera sa fie trazniti si originali, decat genul de oameni ingramaditi in monotonia vietii. Sunt mandri si nu se lasa criticati decat de cei pe care ii iubesc.

Aceasta foaie ofera doar o scurta prezentare, esentiala dar nu reala, a Vienei. Ea se doreste o invitatie, pe care v-o fac, de a continua si de a cerceta mai adanc istoria, traditia si prezentul acestui oras incantator. Bineinteles ca cea mai grozava experienta va fi provocata de vizitarea Vienei. Va doresc sa puteti realiza acest lucru. Merita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu