duminică, 15 august 2010

SALINA DE LA PRAID


In judetul Harghita se gaseste localitatea Praid unde cu siguranta stiti se afla salina cu acelasi nume. Salina este un loc unde te poti relaxa, distra sau chiar face tratament. Poti sta cu orele in ea fara sa te plictisesti datorita nenumaratelor activitati pe care le poti desfasura. Sunt mese de pin-pong, leagane, balansoare, locuri speciale de joaca pentru cei mici si chiar restaurante unde pot fi uneori organizate concerte sau festivitati.
Dupa un drum de aproximativ 10 minute cu autobuzul spre mijlocul pamanului ajungi in aceasta minunatie de unde au fost extrase de-a lungul anilor mii de tone de sare. Prima imagine este impresionanta mai ales daca nu ai mai vizitat o salina. Maretia galeriilor te lasa fara cuvinte si mai ales acuratetea cu care au fost nivelati peretii" Palatului DE CLESTAR".
Pentru cei mai credinciosi a fost amenajata si o mica bisericuta iar pentru cei iubitori de cultura sunt expuse poze si panouri cu intreaga istorie a salinei incepand de la executia ei pana in prezent. Cu siguranta va vor parea interesante ustensilele cu care se lucra in acele vremuri.
Sunt multe lucru de facut in interiorul salinei dar majoritatea vin aici pentru tratamentul oferit in cadrul spitalului din salina.
Munte
Concurs